‘’ACİL OBSTETRİK BAKIM DESTEK PERSONEL UYUM EĞİTİMİ’’
31 Ekim 2023

‘’ACİL OBSTETRİK BAKIM DESTEK PERSONEL UYUM EĞİTİMİ’’
      Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında 2009 yılında uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir. Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmektir.
    Bu amaçla Hizmet İçi Eğitim kapsamında, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına, 26/27-10-2023 tarihinde İl Ambulans Birim Koordinasyonunda görevli eğitimcilerimiz tarafından ‘’Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi’’ verilmiştir. Eğitime, Erzincan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan TEKİN, Müdürlüğümüz Başkan ve Başkan Yardımcıları ile Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk KUYRUKLUYILDIZ ve hastane yöneticilerimiz katılım sağlayarak, katılımcılarımıza ‘’Katılım Belgeleri’’ takdim edilmiştir.