Gebe Okulu Mezunlarına Katılım Belgeleri Verildi
29 Eylül 2022

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 2022 yılı Eylül Ayı “Gebe Okulu” bilgilendirme sınıfına katılın Anne adaylarına İl Sağlık Müdürümüz Dr. Cihan TEKİN, Başhekimimiz Doç. Dr. Ufuk KUYRUKLUYILDIZ’ın katılımlarıyla mezuniyet belgeleri verildi.

Hastanemizde verilen eğitimlerde Gebelik ve doğum sürecinin korku ile değil huzurla, sağlıkla, bilinçli bir şekilde geçirilmesini sağlamak amaçlı bilgi desteği sunmaktayız. Eğitimlerde sözel, görsel, eğitim araçları kullanılmakla beraber maket üzerinde verilen uygulamalı eğitimler annelerin bilgi ve beceri düzeylerini istenilen yere gelmesine yardımcı olmaktadır. Gebelik ve doğum, kadınların var oluşundan bu yana devam eden fizyolojik bir olaydır. Kadınların hamile olması günümüzde bir hastalık olarak algılanmaktadır. Oysaki hamilelik sağlıklı kadınların yaşadığı doğumla sonuçlanan tam bir sağlık halidir. Ancak anne adayları bu dönemde sağlıklarını korumak ve yükseltmek konusunda bilgi ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Birimimizde anne adaylarına yönelik uygulanan eğitim programımız gebelik boyunca devam etmekte, doğuma hazırlık, bebek bakımı, emzirme, lohusalık sürecinde ihtiyaçları olan bilgilerle donatılmaktadırlar. Hastanemizdeki eğitimlerimiz tamamen ücretsiz olup 20 hafta üzerindeki gebelikler için planlanmıştır.
       Ayrıca Gebe Okulu Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Betül Kalkan YILMAZ ve Gebe Eğitmeni Ebe Melek GÜLAKAR, Eylül 2022 dönemi gebe okulu mezunları ile beraber Başhekimimiz ve İl Sağlık Müdürümüze hayırlı olsun temennisinde bulundular.

• Gebe Okulu 1.jpg
  • Gebe Okulu 2.jpg