Beyin Ölümü ve Donör Bakımı” Toplantısı Yapıldı
03 Ekim 2022

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde “Beyin Ölümü ve Donör Bakımı” toplantısı Hastane Başhekimimiz Doç. Dr. Ufuk KUYRUKLUYILDIZ’ın başkanlığında gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya “Organ ve Doku Nakli Komitesi” Üyeleri Doç. Dr. Didem ONK, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Karaca KUTLUER, Dr. Öğr. Üyesi Alevtina ERSOY, Dr. Öğr. Üyesi Orhan TANRIVERDİ, ayrıca Anesteziyoloji ve Reanimasyon Asistanları, Yoğun Bakım Sorumluları da toplantıda yer aldı.

Organ yetmezliğine bağlı hastalıklar dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Bu hastalıkların tek tedavi yöntemi ise organ naklidir. Organ nakli yapılabilmesi için ülkemizde düşük oranlarda seyreden organ bağışının artırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığınızca her platformda eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda; Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Konferans Salonunda “Beyin Ölümü ve Donör Bakımı” toplantısı sunumlar eşliğinde gerçekleştirilmiş olup beyin ölümü tespiti ve donör bakımı konularında, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

• Beyin Ölümü ve Donör Bakımı Toplantısı 1.jpg
  • Beyin Ölümü ve Donör Bakımı Toplantısı 2.jpg